Бизнес Новини

Йеттел вдига с 9.5% таксите за мобилните си абонаменти

   
Йеттел вдига с 9.5% таксите за мобилните си абонаменти

"Йеттел" информира в сряда своите части и бизнес клиенти, че месечните им фактури за мобилни услуги, които ще бъдат издадени след 5 февруари, ще са с 9.5 процента по-високи. Причината е годишната инфлация, която според данните за Националния статистически институт е точно толкова за 2023 г.

Мобилните оператори имат право, спред общите си условия, да променят цените на своите услуги с размера на годишната инфлация и в последните две години това правило бе прилагано, въпреки недоволството на потребителите и възраженията на националния омбудсман. И сега Диана Ковачева, която наскоро бе избрана за съдия в Европейския съд по правата на човека, смята, че поскъпването на мобилните услуги е неоснователно.

Поскъпването на "Йеттел" ще важи за всички негови планове за мобилни услуги, таксите за телевизия остават без промяна.

Миналата седмица от "Виваком" обявиха, че увеличават с 4.7 на сто цената на месечния абонамент за част от основните и допълнителните услуги и това ще бъде отразено в издадените през февруари сметки.

Същото казаха, че ще направят и А1, но казаха, че все още се изчислява какъв точно да е процентът на увеличението. Все още той не е обявен.