Новини Реакция

Засилват проверките по пътищата, за да облекчат трафика преди почивните дни

   
Засилват проверките по пътищата, за да облекчат трафика преди почивните дни

Засилен контрол по пътищата ще има за предстоящата поредица почивни дни. Над 300 камери и 700 патрули ще следят за проблеми. От "Пътна полиция" ще санкционират агресивните шофьори по магистралите.

Патрулите ще следят за рисково шофиране, превишена скорост и притесняване на останалите водачи чрез присветкане с фаровете. Ще има и засилени проверки за алкохол. За първите 10 дни на септември статистиката показва че са станали над 220 тежки ПТП с 11 загинали.

За същият период с алкохол над 1,2 промила са хванати 121 водача, а 90 след употреба на наркотици. Апелът е за внимателно и разумно шофиране. Днес и утре сутрин ще има осигурена зелена вълна за излизане от големите градове, а в неделя трафикът ще бъде подпомогнат за по-бързо прибиране, пише БНТ.

"Да се санкционират онези нарушители, които системно и грубо притесняват останалите участници в движението като им присвяткат или притискат със скъсяване на дистанцията, особено по автомагистралата, където всички се движат с висока скорост. Целта на екипите ни е чрез автомобилите, с които разполагаме на автомагистралите да се извеждат от движението такива нарушители", каза заместник-началникът на "Пътна полиция" комисар Мария Ботева.